Cottage Wrap

Vytlačiť

Hodnotenie používateľov: 0 / 5

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Kto by nepoznal šťavnatý cottage cheese, skvelý syr plný bielkovín. Je veľmi bohatý na živiny, zároveň je nízko-kalorický a prirodzene bezlepkový. To z neho robí potravinu vhodnú pri diéte aj celkovo zdravom stravovaní.

Množstvo bielkovín a vápnika, ktoré tento syr obsahuje, je dokonca prospešné pre rast vlasov, nechtov, pevné kosti i svaly. Takže prečo ho neskúsiť aj trochu netradične. 

Cottage syr vzniká spojením kravského mlieka so syridlom, ktoré vytvorí zrazeninu. Zatiaľ čo pri klasických tvrdých syroch by sa sušila a pridali by sa soli a iné konzervačné látky, pri výrobe cottage syru je to inak. Vytvorená zrazenina sa suší len čiastočne. Tak vzniknú hrudky kazeínu a tiež časť srvátky. Čiže celkom super bielkovinová bomba. 

Mám rada rýchle, teplé a tiež čerstvé jedlo. Dávam pozor aj na to, aby bolo zdravé a zasýtilo ma až do poludnia, aby som potom zbytočne nepojedala nejaké drobnosti, ktoré sú medzi jedlami škodlivé. Tráviaci systém medzi jedlami potrebuje relax, tak mu ho treba dopriať. Preto sem-tam po nete sledujem recepty a hľadám nové nápady a inšpiráciu na "košér" pochúťku.

Cottage WRAP 

Mliečne výrobky jem opatrne a len niektoré, ale cottage cheese by mohol sem-tam osviežiť a hlavne doplniť bielkovinami moje denné menu, preto ma zaujal.

Čo na to:

180 g cottage cheese

2 vajcia

korenie soľ 

pesto, šunka, syr, mozarella, zelenina podľa výberu

Cottage, vajcia, soľ a korenie spolu rozmixujeme a vylejeme na plech vyložený papierom. Pečieme podľa 30-35 min na 180 °C. Upečený cottage wrap potrieme pestom ( kečupom, syrom, majonézou...) , pridáme pokrájanú mozarellu, syr, šunku ( prošuto ), rajčiny ( ja som dala sušené), listy špenátu alebo šalátu. 

Skvelé jedlo za pár minút je hotové. Dobrú chuť.

Annka

 

 

 

 
 
Tags: ,