Cottage Wrap

Vytlačiť
Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Kto by nepoznal šťavnatý cottage cheese, skvelý syr plný bielkovín. Je veľmi bohatý na živiny, zároveň je nízko-kalorický a prirodzene bezlepkový. To z neho robí potravinu vhodnú pri diéte aj celkovo zdravom stravovaní.

Množstvo bielkovín a vápnika, ktoré tento syr obsahuje, je dokonca prospešné pre rast vlasov, nechtov, pevné kosti i svaly. Takže prečo ho neskúsiť aj trochu netradične. 

Cottage syr vzniká spojením kravského mlieka so syridlom, ktoré vytvorí zrazeninu. Zatiaľ čo pri klasických tvrdých syroch by sa sušila a pridali by sa soli a iné konzervačné látky, pri výrobe cottage syru je to inak. Vytvorená zrazenina sa suší len čiastočne. Tak vzniknú hrudky kazeínu a tiež časť srvátky. Čiže celkom super bielkovinová bomba. 

Mám rada rýchle, teplé a tiež čerstvé jedlo. Dávam pozor aj na to, aby bolo zdravé a zasýtilo ma až do poludnia, aby som potom zbytočne nepojedala nejaké drobnosti, ktoré sú medzi jedlami škodlivé. Tráviaci systém medzi jedlami potrebuje relax, tak mu ho treba dopriať. Preto sem-tam po nete sledujem recepty a hľadám nové nápady a inšpiráciu na "košér" pochúťku.

Cottage WRAP 

Mliečne výrobky jem opatrne a len niektoré, ale cottage cheese by mohol sem-tam osviežiť a hlavne doplniť bielkovinami moje denné menu, preto ma zaujal.

Čo na to:

180 g cottage cheese

2 vajcia

korenie soľ 

pesto, šunka, syr, mozarella, zelenina podľa výberu

Cottage, vajcia, soľ a korenie spolu rozmixujeme a vylejeme na plech vyložený papierom. Pečieme podľa 30-35 min na 180 °C. Upečený cottage wrap potrieme pestom ( kečupom, syrom, majonézou...) , pridáme pokrájanú mozarellu, syr, šunku ( prošuto ), rajčiny ( ja som dala sušené), listy špenátu alebo šalátu. 

Skvelé jedlo za pár minút je hotové. Dobrú chuť.

Annka

 

 

 

 
 
Tags: ,