Blog

Hrnčekový Jablčník. Rýchly a famózny.

Hodnotenie používateľov: 0 / 5

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Hrnčekový koláč, ktorý si zamilujete. Jablkové koláče sú chutné a vynikajúce po celý rok. Nikdy nesklamú, väčšinou sú jednoduché a rýchle na prípravu. 

Stačí, ak nastrúhame pár jabĺk , zmiešame ingrediencie v jednej miske a koláč je hotový. Môžete si ho vylepšiť podľa svojej chuti aj fantázie. To je to , čo ma baví, že sa nemusím prísne držať žiadnych regulí  a nič nepokazím.

Čo na to: 

hrnček 300 ml 

  • 1 hrnček hladká špaldová (hladká) múka
  • 1/2 hrnčeka vlažného mlieka ( môže byť aj voda)
  • 50 g roztopeného masla
  • 1 ks väčšie vajce
  • 1/2 hrnčeka trstinového (kryštálového) cukru
  • 1/2 prášku do pečiva (používam Bio z DM drogérie)
  • 4 polievkové lyžice kokosu (môžeme aj vynechať)

Jablková náplň: 

  • 4 - 6 ks jablko strednej veľkosti,
  • 1 ks vanilínový cukor
  • podľa chuti citrónová šťava
  • trstinový (kryštálový) cukor ( nemusí byť)
  • mletá škorica
  • podľa chuti môžete (ale nemusíte) pridať tvaroh, mak, kúsky vlašských orechov, hrozienka alebo horkú čokoládu

Toto množstvo je vhodné na menší plech 25 x 18, ak máte väčší plech, nevystačí vám cesto. Pečte potom radšej z dvojnásobného množstva

Cesto je také zvláštne, mala som strach, čo z toho vlastne bude, ale nakoniec ma koláčik milo prekvapil, je naozaj famózny.

Ako na to:

  1. Jablká nastrúhame a vytlačíme z nich šťavu. Pridáme citrónovú šťavu, cukor a škoricu podľa chuti. Plnka je vynikajúca s vlašskými orechmi, tvarohom alebo makom a hrozienkami, ktoré sme najskôr namočili do horúcej vody.
  2. Do misky pridáme hladkú špaldovú (hladkú) múku, vlažné mlieko alebo vodu, roztopené maslo, vajce, trstinový cukor a prášok do pečiva.
  3. Z pripravených surovín si vymiešame vláčne cesto. Do cesta môžeme pridať aj nastrúhaný kokos, ktorý cesto pekne prevonia a ochutí. Miesto kokosu môžeme vyskúšať aj mak alebo orechy. 
  4. Plech na pečenie (veľkosť podľa potreby a množstva ingrediencií) vystelieme papierom na pečenie alebo dôkladne vymastíme maslom. Pridáme polovicu cesta.
  5. Na celé cesto poukladáme nastrúhané a ochutené jablká a pridáme druhú polovicu cesta.
  6. Koláč pečieme pri teplote 180 oC asi 20 minút . 

Ozdobiť si ho môžete podľa svojej Váhy ? a vlastnej fantázie: šľahačkou, cukrom či medom. 

Prajem skvelú jablkovú chuť.

Anka

 
 
 

Trend Pre Ženy

RADOSŤ je naším TRENDOM.

Osobný rozvoj, zdravie, informácie a vzájomná pomoc pre chvíle radosti aj nepohody.

Produkty pre zdravie a krásu ženy 

 

 

©2024 Trend pre ženy. Všetky práva vyhradené. Dizajn od AnKa

Hľadať

Zdieľať < /a>
(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/sk_SK/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));