Hrnčekový Jablčník. Rýchly a famózny.

Vytlačiť

Hodnotenie používateľov: 0 / 5

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Hrnčekový koláč, ktorý si zamilujete. Jablkové koláče sú chutné a vynikajúce po celý rok. Nikdy nesklamú, väčšinou sú jednoduché a rýchle na prípravu. 

Stačí, ak nastrúhame pár jabĺk , zmiešame ingrediencie v jednej miske a koláč je hotový. Môžete si ho vylepšiť podľa svojej chuti aj fantázie. To je to , čo ma baví, že sa nemusím prísne držať žiadnych regulí  a nič nepokazím.

Čo na to: 

hrnček 300 ml 

Jablková náplň: 

Toto množstvo je vhodné na menší plech 25 x 18, ak máte väčší plech, nevystačí vám cesto. Pečte potom radšej z dvojnásobného množstva

Cesto je také zvláštne, mala som strach, čo z toho vlastne bude, ale nakoniec ma koláčik milo prekvapil, je naozaj famózny.

Ako na to:

  1. Jablká nastrúhame a vytlačíme z nich šťavu. Pridáme citrónovú šťavu, cukor a škoricu podľa chuti. Plnka je vynikajúca s vlašskými orechmi, tvarohom alebo makom a hrozienkami, ktoré sme najskôr namočili do horúcej vody.
  2. Do misky pridáme hladkú špaldovú (hladkú) múku, vlažné mlieko alebo vodu, roztopené maslo, vajce, trstinový cukor a prášok do pečiva.
  3. Z pripravených surovín si vymiešame vláčne cesto. Do cesta môžeme pridať aj nastrúhaný kokos, ktorý cesto pekne prevonia a ochutí. Miesto kokosu môžeme vyskúšať aj mak alebo orechy. 
  4. Plech na pečenie (veľkosť podľa potreby a množstva ingrediencií) vystelieme papierom na pečenie alebo dôkladne vymastíme maslom. Pridáme polovicu cesta.
  5. Na celé cesto poukladáme nastrúhané a ochutené jablká a pridáme druhú polovicu cesta.
  6. Koláč pečieme pri teplote 180 oC asi 20 minút . 

Ozdobiť si ho môžete podľa svojej Váhy ? a vlastnej fantázie: šľahačkou, cukrom či medom. 

Prajem skvelú jablkovú chuť.

Anka