Jablkový koláč do okrúhlej formy

Vytlačiť

Hodnotenie používateľov: 0 / 5

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Receptov na jablkový koláč je naozaj veľa a tento nie je tiež asi žiadna novinka. Šťavnaté jablká sú skvelou plnkou do koláčov vhodných na každú príležitosť. Jednoduchá príprava, zdravé ingrediencie a skvelá chuť.

Recept som opäť dostala od synovej priateľky Simonky. Robí aj skvelé sušienky, tie pridám neskôr. Tento jablkový koláčik momentálne striedame s podobným tvarohovým, ktorý tiež nemá chybu. 

Možno vás trochu mýli tá tmavá plnka na hlavnom obrázkom, nie je to chyba, len môj experiment. Ale o ňom sa dočítate nakoniec. 

 

 Jablkový koláč do okrúhlej formy

 

Čo na to : 

100 g ovsené alebo špaldové vločky

150 g špaldovej múky

100 g masla (kokosový olej)

50 g kokosový cukor (xylitol) 

1 vajce

1/2 PDP 

kokos na spodok formy

jablká podľa chuti

 

Ako na to: 

Veľmi jednoducho. Stačí zmiešať všetky ingrediencie a vypracovať z nich tuhšie cesto. 3/4 z neho vytlačíme na spodok formy, ktorú sme predtým vysypali kokosom. Na cesto nastrúhame jablká, posypeme cukrom, môžeme pridať aj škoricu.

Na jablká rozmrvíme zvyšok cesta. Pečieme pri teplote 180 stupňov , kým nie je na povrchu zlatistý, teda asi 20-25 minút. 

 

Jablkový koláč do okrúhlej formy

Mne to zas nedalo a pridala som pod jablká mak zmiešaný s čučoriedkovým džemom. Takže to bol nakoniec makovo-jablkový koláč. Určite bude dobrý aj s orechmi, prípadne tvarohom.

U týchto koláčov mám rada, že si môžeme urobiť akúkoľvek plnku, nikdy tým nič nepokazíme, naopak koláč bude zakaždým iný a rovnako chutný.

Ak sa vám stane, že na spodok formy musíte použiť všetko cesto, tak navrch urobte jednoduchú mrveničku a je to ! 

Prajem dobrú chuť

Annka

 

 
 
Tags: , ,