Orechovo-ovocné muffinky. Zdravá Energia pre Radosť.

Vytlačiť

Hodnotenie používateľov: 0 / 5

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

O tom, že deti milujú muffiny asi netreba hovoriť. Je to ideálna voľba , ak nevieme čo upiecť. Sú rýchlo hotové, potešia malých aj veľkých a dodajú zdravú Energiu. 

Dnes som ich piekla na želanie môjho vnúčika. Pre neho muffínky  a pre Ninku jablkovú tortu. Každému podľa chuti. 

Muffinky sme museli piecť spolu a samozrejme dostali pred tortou prednosť. Mám viacero dobrých receptov na muffiny, ale rada mám zmenu a ešte radšej experimentujem, takže tieto sme piekli prvý krát. 

Je to opäť zdravšia verzia, s orechmi a bio ovsenými vločkami s klíčkami. Ak máte bezlepkovú diétu, treba kúpiť bezlepkové vločky. Ovocie je najlepšie sezónne a priamo zo záhrady. Každý upečený košíček, každá Muffinka je naplnená zdravou Energiou, ktorá dodá každému skvelú chuť aj pocit Radosti.  

 

 

Čo potrebujeme:

3 celé vajcia ( najlepšie domáce) 

3 PL cukru (napr. z kokosový)

3 PL oleja ( kokosový, bio olivový alebo ghee maslo )

1 šálka ovsených vločiek (najlepšie v bio kvalite)

1 šálka orechov (lieskové a vlašské orechy)

1 PL kypriaceho prášku do pečiva s vínnym kameňom

Na ozdobu aj dochutenie jablká alebo hrušky nakrájané na kúsky. 

 

Ako na to: 

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Vločky a orechy zomelieme a zmiešame ich s práškom do pečiva. Pridáme ich k vymiešaným vajíčkam, dáme ešte olej a všetko spolu dobre premiešame. 

Vznikne nám hustejšie cesto, ktorým plníme pripravené košíčky. Na vrch uložíme na kocky nakrájané ovocie a dáme do predhriatej rúry na 180 stupňov piecť. Pečieme podľa potreby, odhadom cca 25 minút. 

Mala som skvelého pomocníka , tak boli Maffínky  rýchlo hotové, vynikajúco chutili a bolo ich dosť. Ujdú sa aj mamine a našim kamarátom. 

Annka

 

 

 
 
Tags: , ,