Špenátová "mňamka" pre Labužníkov

Vytlačiť

Hodnotenie používateľov: 0 / 5

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Čo takto dať si Špenát ?  Špenát sa stal skvelou pochúťkou,  je obľúbený nielen pre svoju chuť, ale tiež pre svoje zdravotné účinky. S Katkou sme si tentoraz vybrali špenátové palacinky.

Pamätáte sa ? V detstve sme ho nenávideli, v školskej družine bol špenátový obed doslova horor. Nič horšie sme si nevideli na jedenie predstaviť. A dnes? Dnes sme uvedomelejší, máme viac informácií a hlavne si ho vieme pripraviť oveľa chutnejšie, na rôzne spôsoby a chutí vynikajúco.

Receptov je neúrekom, tu som našla napr. 10 receptov

Špenát má vraj zázračné účinky pre naše zdravie a organizmus. Je doslova nabitý vitamínmi, je výborným zdrojom kyseliny listovej, vitamínu A, železa a vitamínu K. Obsahuje tiež vlákninu, horčík a vápnik.  

Takže v čom spočíva špenátový zázrak? 

 

 

Čo na to:

400 ml mlieko 
2 ks vajce 
200 dkg hladká múka ( špaldová múka) 
soľ 
4 strúčiky cesnaku 
1 balíček mrazený špenát 
1 balíček syr Eidam 
1 ks smotana na šľahanie
 
 

 

Ako na to:

Urobíme si klasické palacinky. Zmiešame múku s mliekom, pridáme vajíčka a trochou soli. Necháme chvíľu odstáť a potom už len tvarujme na panvici trochu hrubšie palacinky. 

 
Rozmrazený ŠPENÁT (nepotrebnú vodu vylejeme)  dáme do hrnca a chvíľu povaríme... trochu osolíme a pridáme vytlačený cesnak a smotanu, každý podľa svojej chuti. Povaríme zhruba 5-10 min. Plnku si môžeme urobiť aj z čerstvého špenátu, je to určite zdravšia verzia. Ja som pridala aj trochu strúhaného syra.
 
Palacinky naplníme špenátom a posypeme strúhaným syrom. Takto naplnené palacinky vložíme do zapekacej misky. Ak nám zostal špenát tak ich posypeme zvyšným špenátom a ešte posypeme syrom. Nakoniec zalejeme šľahačkou a necháme zapekať cca 10-15 min.  
 
Naozaj jednoduchý receptík, ktorý vynikajúco chutí a ešte má aj zázračné účinky. 😊 Dobrú chuť .
 
Anka