Strúhaný Tvarohový Koláčik nebezpečne dobrý

Vytlačiť

Hodnotenie používateľov: 0 / 5

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Svieži koláčik plný tvarohu a skvelej chuti. V poslednej dobe aj náš najobľúbenejší. Poznáte to asi všetci, niečo nám zachutí a potom to robíme znovu a znovu, kým to nevystrieda niečo iné.

Tvarohové koláče milujem a najradšej si ich robím doma. Recept k nám priniesla synova priateľka Simonka, a nielen tento, zachutil na prvýkrát. Robieva ho aj syn, takže náročný naozaj nie je.

Recept robievame z polovičnej dávky v okrúhlej forme, aby sa nám moc neušlo, lebo mu nevieme odolať. Na veľkom plechu by bol nebezpečne dobrý a mohol by aj uškodiť. smile

Vyskúšajte ho so mnou, určite si pochutíte. V recepte sú v zátvorkách uvedené prírodné a zdravšie verzie cukru. Môžete dať kľudne aj menej koláčik bude menej "nebezpečný" a vy budete mať lepší pocit.

 

Čo na to : 

Cesto

400g špaldovej múky (hladká alebo polohrubá)

250g masla (kokosový olej)

150g práš. cukor ( kokosový alebo xylitol)

1 vanilkový cukor

1 žĺtok

½ kypriaci prášok

3PL kakao

Plnka

750g  tvarohu

200g práš. cukru ( kokosový cukor alebo xylitol , môže byť aj menej

3 žĺtky

4 bielka

Ako na to :

Zo surovín vymiesime cesto , rozdelíme na polovicu a polovicu nastrúhame na plech. Tvaroh , žĺtka a cukor vymiešame, potom pridáme do hustej peny vyšľahané bielka. Premiešame a vylejeme na cesto na plechu. Navrch postrúhame druhú polovicu cesta. Pečieme pri 180 stupňoch asi 30 minút.

Ak chceme upiecť koláčik v okrúhlej forme, ako je na obrázku, použijeme len polovicu so všetkých surovín. 

Dobrú chuť!

Annka

 

 
 
Tags: , ,