Sypaná Dobrota

Sypaná Dobrota. Fit koláč z orechov, jabĺk a tvarohu

Vytlačiť

Hodnotenie používateľov: 3 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Perfektný, jednoduchý a Zdravý koláč z ovsených vločiek, orechov, jabĺk a tvarohu. Sypaná Dobrota sviežej chuti, na ktorej si pochutia deti aj dospelí.

Recept na sypanú dobrotu som objavila ako inak, na Googli. Chceli sme si s Katkou niečo upiecť a našou podmienkou bolo, aby to bolo zdravé a šťavnaté. Oslovil nás tento chutný koláčik alebo torta, ktorej príprava bola ľahká ( žiadne miesenie cesta) a nezabrala ani veľa času. 

Orechov sme mali len pár, tak sme opäť improvizovali a miesto 1 šálky orechov sme dali ½ šálky orechov a ½ šálky kokosu. V pôvodnom recepte je uvedené len 3/4 šálky orechov aj ovsených vločiek, ale nám sa to zdalo málo, tak sme pridali. Na pečenie sme použili tortový korpus o priemere 24 cm. 

 

Čo na to:

1 šálka mletých orechov (alebo hrubá špaldová múka)

1 šálka mleté ovsené vločky ( bezlepkové, špaldové )

2 polievkové lyžice cukru ( trstinový, kokosový,...)

250 gramov  jemného tvarohu ( môže byť aj hrudkovitý)

2 ks vajíčka

1 čajová lyžička medu alebo cukru (alebo 1čL vanilkovej esencie)

1⁄4 šálka mlieka

4 - 5 ks jablká 

50 g masla - dajte i ho stuhnúť do mrazničky 

 

Ako na to:

V miske sme najskôr zmiešali sypké ingrediencie: mleté orechy, vločky a cukor. Potom sme si zhotovili tvarohovú plnku: vajíčka sme vymiešali s tvarohom, mliekom a medom. Umyté  a očistené jablká sme nakrájali na menšie kúsky (plátky).

Môžete ich aj nastrúhať, nič tým nepokazíte. Potom sme ich pokvapkali citrónovou šťavou, štedro posypali škoricou a dobre premiešali.

 

Tortovú formu sme vyložili papierom na pečenie, nasypali polovicu sypkých ingrediencii a zľahka utlačili. Na to sme opatrne naliali  tvarohovú náplň a na ňu uložili pokrájané jablká. Navrch sme nasypali zvyšok sypkej zmesi a nastrúhali stuhnuté maslo. 

Takto pripravený koláč - tortu pečieme pri teplote cca 180°C cca 45 minút. Má sa nechať vychladiť a potom krájať, ale my zvyčajne nevydržíme a krájame hneď. Teplý nám chutí najviac.  ♥

Dobrú chuť

Anka