Blog

Kapor v slivkovej omáčke. Kapor na čierno

Hodnotenie používateľov: 0 / 5

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Vianoce bez kapra si mnohí nevieme predstaviť. A keď kapor, tak vyprážaný a so zemiakovým šalátom. Ale kapra si môžeme urobiť hocikedy a na rôzne spôsoby. Kapor na čierno je jeden z nich.

Možno aj vy patríte k tým, ktorí hľadajú iné novšie alebo zdravšie varianty našich tradičných jedál. Prikláňam sa z rôznych dôvodov k delenej strave, preto som si tento rok  na sviatočné dni vybrala tento recept.

Miesto masla som dala Ghee (prepustené maslo), ktoré si vyrábam sama doma. Hrozienka nemusím, poslúžili mi len ako dekorácia. 

Omáčka je rýchlo hotová a je naozaj veľmi chutná.

Čo na to :

  • 4 filety z kapra
  • 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
  • 40 g cibule
  • 80 g sušených sliviek
  • 100 ml tmavého piva
  • 1 lyžicu slivkového lekváru
  • 1 lyžicu hrozienok
  • 1 lyžicu lúpaných mandlí
  • 2 lyžice masla
  • soľ alebo cukor

Ako na to :

Koreňovú zeleninu – ja som dala 1 väčšiu mrkvu, ½ zeleru a 1 petržlen,  očistíme a nakrájame na kocky.

Na trhu som kúpila okrem zeleniny aj šalotku, ktorú mám naozaj rada, preto som ju dala aj do tohto receptu. Teda šalotku alebo cibuľku ošúpeme, na jemno nakrájame a speníme na rozpustenom masle (alebe Ghee masle).  

Pridáme zeleninu a krátko spolu opečieme. Zmes podlejeme trochou vody, pridáme pivo a  sušené slivky. Na miernom ohni chvíľu povaríme. Ak nemáte pivo, nič sa nestane, ak pridáte trochu vína, alebo nedáte ani jedno ani druhé.

Asi po 15 minútach varenia omáčky vložíme do nej umyté a osušené filety z kapra, povaríme tak

10 minút. Uvarenú rybu potom vyberieme, omáčku precedíme do čistého hrnca, pridáme do nej lekvár a prevaríme.

Hotovú omáčku podľa chuti osolíme alebo osladíme. Môžete pridať aj chilli, kreativite sa medze nekladú.

Na tanier dáme trochu omáčky, položíme na ňu rybku, posypeme sparenými hrozienkami a nasekanými mandľami. A je to !

Na záver:

Slivková omáčka sa robí na rôzne spôsoby, môže byť na sladko, na slano aj s chilli. Podáva sa k mäsu, syrom, rybám aj k tvarohovým knedlíkom. 

Pre viac inšpirácii kliknite SEM , pri výbere dajte na svoju intuíciu,  vyberie vám správny recept, tak ako aj mne.

Anka

 

 

 

 
 

Trend Pre Ženy

RADOSŤ je naším TRENDOM.

Osobný rozvoj, zdravie, informácie a vzájomná pomoc pre chvíle radosti aj nepohody.

Produkty pre zdravie a krásu ženy 

 

 

©2024 Trend pre ženy. Všetky práva vyhradené. Dizajn od AnKa

Hľadať

Zdieľať < /a>
(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/sk_SK/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));