Blog

Karamelový cheesecake. Pre radosť a skvelú chuť

Hodnotenie používateľov: 0 / 5

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Ak sme na sladké a radi pečieme, potom tento Karamelový koláčik sa stane našim obľúbeným. Môžete si ho upraviť aj na zdravšiu verziu, ale hlavné je, vždy si ho dopriať menej a pre Radosť. Potom nám neuškodí.

Karamelový koláč k nám dnes priniesla synova priateľka Simonka. Je piatok a ja som sa ráno rozhodla, že dnešok zasvätím pôstu. Ale pohľad naň zmenil toto rozhodnutie a posúvam pôst na zajtra.wink

Verte mi, vôbec nebanujem, je skvelý, preto sa chcem s vami hneď podeliť o recept.

 

Čo na to:

 
200g maslové keksíky (zdravšia Bio verzia)
100g maslo 
500g tvaroh jemný
250g kyslá smotana
120g práškový cukor (kokosový cukor alebo xylitol)
1 vajce
1PL hladkej múky (špaldovej)

Ako na to:


V mixéri rozmixujeme sušienky a pridáme roztopené maslo a rozmixujeme. Na spodok formy na pečenie dáme pečiaci papier. Sušienky natlačíme do formy na pečenie aj po bokoch (22-23cm) a pečieme 10min asi na 160 stupňov. Pozor maslo môže pretekať, tak to treba niečím podložiť v rúre.

Tvaroh, smotanu, cukor, vajíčko, múku zmixujeme tyčovým mixérom. Na vychladnutý korpus nalejeme plnku. Pečieme cca 50min tak na 160-170 stupňov.

Koláč je hotový, keď boky sú trošku sfarbené,  v strede sa ešte môže triasť. Po upečení je dobré ho nechať v rúre najmenej hodinu, aby sa nepretrhol, keď sa hneď vyberie. Kľudne ho môžete nechať aj do úplného vychladnutia. Na vychladnutý koláč môžeme dať  karamel.

 


Karamel:
130g kryštálový cukor 
70g masla
100ml smotany na šľahanie 

Do hrnca dáme cukor a miešame na ohni až pokiaľ nie je úplne riedky (najprv zhrudkovatie, zhnedne a potom sa roztopí). Potom pridáme maslo a miešame tak, aby sa to celé pekne spojilo. Nakoniec pridáme smotanu a miešame dokiaľ nie je konzistentný (cca 2min)

Po odstavení z ohňa treba ešte počkať nech trochu vychladne a potom ho vyliať na koláč. Nesmie byť ani studený, ani horúci, aby sa dobre lial na koláčik. 

Nakoniec ho ozdobíme malinami, jahodami, černicami a necháme v chladničke na noc/deň. Koláč sa reže s teplým nožíkom, inak sa môže naň karamel naň lepiť.

Každý recept sa dá upraviť na zdravšiu verziu, treba len experimentovať a hlavne sa nebáť. Je to na vás. Karamel môžete vynechať, miesto neho dať polevu z horkej čokolády.

Dobrú chuť !

Annka

Zdroj : Instagram @letmecookitforyou

 
 

Trend Pre Ženy

RADOSŤ je naším TRENDOM.

Osobný rozvoj, zdravie, informácie a vzájomná pomoc pre chvíle radosti aj nepohody.

Produkty pre zdravie a krásu ženy 

 

 

©2024 Trend pre ženy. Všetky práva vyhradené. Dizajn od AnKa

Hľadať

Zdieľať < /a>
(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/sk_SK/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));