O tom, že deti milujú muffiny, asi netreba veľa hovoriť. Sú rýchlo hotové, chutia malým aj veľkým a navyše môžu byť aj zdrojom zdravej energie. Ideálna voľba, keď neviete, čo upiecť – a chcete potešiť celú rodinu.
Dnes som piekla na želanie môjho vnúčika. Pre neho obľúbené muffinky a pre Ninku jablkovú tortu – každému podľa chuti. Muffinky však museli ísť na rad ako prvé – a samozrejme, piekli sme ich spolu. Malý kuchár mal radosť a ja tiež.
Hoci mám v zásobe viacero overených receptov, rada skúšam nové veci. Tentoraz sme siahli po zdravšej verzii – s orechmi a bio ovsenými vločkami s klíčkami. Ak dodržiavate bezlepkovú diétu, stačí použiť bezlepkové vločky. Ovocie je najlepšie sezónne – najlepšie také, čo rastie priamo na záhrade.
Každá upečená muffinka je doslova plná dobrej energie – takej, čo nielen zasýti, ale aj poteší.
Recept na zdravé muffinky
Potrebujeme:
-
3 celé vajcia (ideálne domáce)
-
3 PL cukru (napr. kokosový)
-
3 PL oleja (kokosový, olivový bio alebo ghee maslo)
-
1 šálka ovsených vločiek (bio)
-
1 šálka orechov (vlašské a lieskové)
-
1 PL prášku do pečiva s vínnym kameňom
-
Ovocie na ozdobu – napríklad jablká alebo hrušky
Postup:
-
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.
-
Vločky a orechy zomelieme, zmiešame s práškom do pečiva.
-
Suché suroviny pridáme k vajíčkam, pridáme olej a všetko dôkladne premiešame.
-
Vznikne hustejšie cesto, ktorým naplníme pripravené papierové košíčky.
-
Navrch uložíme kúsky ovocia a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 25 minút.
Vďaka môjmu skvelému pomocníkovi boli muffinky rýchlo hotové, voňavé a vynikajúce. Bolo ich dosť – ušli sa aj mamine a kamarátom.
Nech chutia aj vám!
❤️ Annka